BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN SⵙLGÅRDEN

Anslagstavla

Panelerna är på plats!

156 solpaneler har installerats på båda taken nu och vi väntar på godkännande från E.On för att kunna ta anläggningen i drift. Det kan därför dröja 4-6 veckor innan vi kan starta upp våra solceller. Ställningen kommer att rivas på baksidan av huset Kapellgatan 14/Nikolaigatan 1 under vecka 3 med start på måndag 23 januari. Hela projektet tog lite längre tid än planerat, men nu är allting på plats på taken.

Renovering börjar på utsidan av södra huset!

På tisdag 07/02 startar YFAB upp fönsterrenoveringen. Inledningsfasen görs enbart på utsidan från lift. Under ca en månad kommer YFAB att skrapa färgen på utsidorna av karmarna som de kommer åt med fönstren stängda. I och med att YFAB har under en begränsad tid ett belamringstillstånd, och stänger av parkering på båda Nikolaigatan och Kapellgatan, kommer de att börja på husgavlarna som vetter mot dessa gator. De kommer även att börja på trädgårdssidan av södra huset. När dessa delar är klara kommer liftarna att gå in på gården på norra sidan av södra huset. Fönstren skrapas, slipas och oljas i denna fas. Det förekommer lite buller, men ingen damm i lägenheterna. Man ska vara medveten att en målare dyker upp utanför fönstren bara!


YFAB kommer för övrigt att kontakta medlemmarna via mail i god tid för att avisera arbete i lägenheterna. Arbetet inomhus börjar efter inledningsfasen på Kapellgatan 14: U4.


Ny aktuell information om renoveringen hittas under fliken Fönster.

Vi behöver dina uppgifter. Logga in på Mitt HSB!

Alla medlemmar i HSB har automatiskt ett användarkonto till Mitt HSB. Det här registret kommer att användas av YFAB (fönsterrenoveringsfirman vi har anlitat) för att kontakta dig när det är dags att renovera fönstren i din lägenhet. Se till att dina korrekta uppgifter finns i Mitt HSB så att du får informationen. 


Du loggar enklast in med mobilt Bank ID via "Logga in på Mitt HSB" uppe till höger på www.hsb.se

Gå till "Min profil" och vidare till "Mina uppgifter" för att uppdatera dina uppgifter. 


Föreningen förvaltas av HSB Malmö som sköter avgifter, pantsättningar, juridiska frågor, fakturering, administration mm. Föreningen är dock inte medlem i HSB, utan fristående. I avgiften ingår vatten, värme, sophämtning, kabel-TV enligt basutbudet samt skötsel av gemensamma utrymmen. En obligatorisk avgift för bredband om, för närvarande, 100 kr per lägenhet och månad tillkommer.