BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN SⵙLGÅRDEN

Anslagstavla

Dags för föreningsstämma 30 juni! 

För att komma direkt till kallelsen och handlingarna, tryck här


Besiktning i källaren

Anticimex gjorde en besiktning av våra källare måndagen den 15 januari 2024. De anser att det inte finns någon grund för oro, utan råttorna har försvunnit ner i rörsystemen igen. Det gjordes stickprov in i förråd och spillning konstaterades på ett fåtal ställen. Tvättstugorna ansågs vara säkra efter återställningen. Om någon medlem ser spår av råttor i källaren, anmäl det gärna till styrelsen.


Dags för källarfönstren

Vi kommer att byta ut källarfönstren i alla förråd till 3-glas fönster som inte är öppningsbara. Gallret blir kvar på utsidan. Vi räknar med att åtgärden kommer att spara ca. 1,5 procent av vår årliga energiförbrukning. Arbetet kommer att påbörja först på Nikolaigatan 1 & Kapellgatan 14 i mitten på januari och någon gång mellan mitten på januari och februari på Kapellplan. Som vanligt kommer aviseringar att skickas ut av YFAB i förväg och YFAB kommer att samla in din källar-nyckel. (Om du inte har ett fönster i ditt förråd, är du inte berörd av åtgärden.)

Start för fönstren på Kapellplan

Arbetet i några lägenheter på våning 1 & 2 i Nikolaigatan 1:1 fortsätter under januari men YFAB har nästan gjort färdigt fönstren i ett av våra hus och börjar i mitten på februari på nästa. Det är svårt att veta exakt när just en specifik lägenhet ska renoveras för att tidsplanen kan revideras under arbetets gång. Vad vi vet är startdatumet och slutdatumet. Du får räkna med att dina fönster är borta på verkstaden ungefär fyra veckor. YFAB börjar alltid längst upp i trappen.

2024 Startdatum för lägenheter Kapellplan

Mitten på februari Kapellplan 7, start: vån 4 + vån 3

2024 Slutdatum för lägenheter

Augusti Kapellplan 1

Läs mer om fönsterrenoveringen under fliken Fönster.

Fönsterrenovering! 

Arbetet med fönsterrenoveringen fortskrider. YFAB kommer att ta kontakt med respektive lägenhetsinnehavare via mail för att bestämma tid för överlämningen av nycklarna så att de kan påbörja arbetet inne i lägenheten. Det är beräknat att varje lägenhet tar ca. 1 månad.

Läs mer under fliken Fönster.

Tvättbokningscylinder!

Du som saknar tvättbokningscylinder: vänd dig till styrelsen@brfsolgarden.se, så kan du köpa en ny, 300 kr! 


Föreningen förvaltas av HSB Malmö som sköter avgifter, pantsättningar, juridiska frågor, fakturering, administration mm. Föreningen är dock inte medlem i HSB, utan fristående. I avgiften ingår vatten, värme, sophämtning, kabel-TV enligt basutbudet samt skötsel av gemensamma utrymmen. En obligatorisk avgift för bredband om, för närvarande, 100 kr per lägenhet och månad tillkommer.