Solceller

Vi har slagit på den stora knappen! I februari startade vi våra två solcellsanläggningar för första gången och de ska ge ca. 60.000 kWh solel per år. Vi siktar på att kapa våra medlemmars samlade elinköp och dessutom bidra med lite överskott till nätet som vi får betalt för. Nu njuter vi inte bara av solskenet men också av en ström av energi från solen. Tack till alla som har varit involverat i solcellsprojektet och till Svea Solar som satt upp panelerna och stod för entreprenaden.

Vi har fått upp 156 solpaneler på våra tak vid Triangeln. Det är första solcellsanläggningen som har fått bygglov i ett kulturhistoriskt område av Malmö så vitt vi vet. Kanske vägen framåt för andra bostadsrättsföreningar i centrala Malmö när elen har blivit så dyr. Också ett sätt att bidra till en grön omställning med egenproducerad förnybar el. 

Peter Goddard satt igång växelriktaren i källaren tillsammans med Kami Petersen från Bostadsrättsföreningen Solgården. DC från solpanelerna blir till AC som vi kan sedan använda överallt i båda husen och dessutom sälja överskottet till elnätet.

BRF Solgården har två identiska anläggningar på taken på våra två byggnader med 78 paneler på varje tak.