Cykelförvaring

Så skyddar du din cykel

Även om vi har grindar, har cykeltjuvar blivit mer och mer fräcka och ibland lyckas de ta sig in på vår gård. Tyvärr har det varit ett antal cykelstölder på gården. Vad kan du göra? Här är några konkreta tips.


Sätt ner cykeln i källaren

Det här är det allra bästa du kan göra. Då är cykeln skyddad från både tjuven och vädret. Men se till att hålla dörrarna till källaren låsta så att ingen obehörig kommer in där.


Satsa på dubbla lås och lås fast ramen eller bakhjulet i ett fast föremål

Om du vill parkera din cykel på gården, använd både det fastmonterade ramlåset och ett bra bygellås för att låsa fast cykeln i ett fast föremål. Då hindrar du tjuven från att enkelt kunna bära iväg cyklen. Till exempel, du kan backa in i cykelstället och låsa fast bakhjulet.

Lås inte fast framhjulet!

Om du låser fast framhjulet kan tjuven skruva av framhjulet och stjäla resten av cykeln. Bakhjulet är betydligt svårare att skruva av tack vare ramlåset.Till er som har en lådcykel

Lådcyklar är ett attraktivt byte. Vi rekommenderar att du betalar en avgift på ca. 80 kr/månad för att parkera den på det inhängnade området på Bike & Ride anläggningen vid Triangelns södra station. Det är precis över gatan och är den säkraste platsen att ha en cykel. (Tyvärr får inte lådcyklar plats i barnvagnsförrådet i gårdshuset och de går inte att bära ner till källaren.)


Förfula eller dekorera din cykel!

Det här är ett sista desperat knep för att göra cykeln mindre stöldbegärlig. Genom att sprejmåla cykeln på ett karaktäristiskt sätt, blir den unik och svår för tjuven att sälja vidare.


Ring Örestad störningsjour om någon beter sig konstigt!

Om du upptäcker någon obehörig på gården eller objudna gäster som uppehåller sig i trappan, ring Sekant under dagtid på vardagar. Sekant har ett avtal med en jourtjänst du kan ringa kvällar (efter kl 16) och helger: Örestads Bevakning: 040 93 12 70 men notera att det kostar föreningen för att Örestads Bevakning ska rycka ut.


Om du ser en tjuv på gång, ring polisen!

En tjuv blev tagen av polisen nyligen på Nikolaigatan med en stulen cykel från vår gård tack vara att en av våra medlemmarna ringde direkt till polisen när hon såg vad som var på gång. Det var en busig ungdom i det här fallet men andra cykeltjuvar är inte så lättfångade. De har blivit allt mer professionella och försvinner oftast snabbt innan någon hinner stoppa dem eller ringa polisen. Så det är bäst att du skyddar din cykel så bra du bara kan.

Känner du igen denna cykel?

Den här cykeln stod vid cyckelskjulet på gården mot Nikolaigatan i slutet av mars 2022. Polisen kom och tog tjuven på Nikolaigatan när en uppmärksam medlem såg vad som hände och ringde direkt till polisen. Cykeln i fråga har blivit beslagtagen av polisen så man måste hämta ut den. Detta är bilden som polisen tog på cykeln om någon känner igen den!